[Premier League] United door Rooney nipt langs Fulham van Jol

Peterselieman

Manchester United is weer alleen koploper van de Premier League. De ploeg van Sir Alex Ferguson won met 1-0 van Fulham en zette daarmee stadsgenoot Manchester City op drie punten. Wayne Rooney tekende met zijn 21e competitietreffer voor het winnende doelpunt.

Martin Jol begon met zijn ploeg sterk op Old Trafford. De Hagenaar zag Fulham het eerste kwart verdienstelijk partij bieden. Verder dan een aantal plaagstootjes kwamen de bezoekers echter niet. Gaandeweg de eerste helft nam United het heft in handen. Drie minuten voor rust kwam de koploper op voorsprong. Jonny Evans legde terug op Rooney, die vervolgens de bal in een leeg doel schoot.

Na de thee startte United furieus. Fulham moest terug en kwam een aantal keer goed weg. Antonio Valencia faalde vrij voor doelman Mark Schwarzer, die ook Ashley Young tweemaal van scoren afhield. Later in de tweede helft lag de goalie bij inzetten van Young nog tweemaal in de weg.

Door de nipte achterstand hield Fulham tot het laatste fluitsignaal geloof op een goed resultaat. Ondanks een aantal benauwde momenten kwam het niet zover voor Jol en zijn mannen, die dertiende blijven in de Premier League.


United door Rooney nipt langs Fulham van Jol (Foto: Novum)