Red Bull heeft problemen met banden

Peterselieman

Red Bull Racing lijkt er aan het begin van het Formule 1-seizoen 2012 nog niet goed bij te zitten. De Oostenrijkse renstal was in de afgelopen twee seizoenen dominant, maar is de heerschappij kwijt. Naar eigen zeggen komt dit niet door het verbod op de geblazen diffuser, maar door de nieuwe Pirelli-banden.

"Consistentie is het sleutelwoord dit jaar. HRT speelde een rol in Sepang, maar niemand had voorspeld dat Sauber met Sergio Perez de Ferrari van Fernando Alonso zou opjagen voor de zege. We focussen ons op onze eigen prestaties en ons eigen plan. We hebben een extra week richting China, drie weken in plaats van de gebruikelijke twee weken, en daarin draait het voor ons om consistentie en het begrijpen van de banden. De banden lijken de grootste variabele en zijn het meest veranderd ten opzichte van vorig jaar. Kimi Raikkonen kwam in Maleisië in de slotfase plotseling tot leven en noteerde snelle rondetijden, dus de banden vormen een sleutelfactor," zei Red Bull-teambaas Christian Horner.

"Petje af voor Sauber en Perez, op basis van deze race is hij de favoriet voor de titel," grapte de Brit over het seizoen 2012. "Je kan er nog weinig over zeggen, behalve dat de fans een mooi seizoen staat te wachten. Het is vrij onvoorspelbaar op dit moment. Perez was gewoon de snelste man op de baan gisteren, hij naderde een Ferrari en reed weg bij een McLaren. Op basis van deze prestaties was Sauber het te kloppen team, zij hadden de snelste auto in deze omstandigheden in Sepang."