Geen concessies voor Diablo 3 op spelcomputer

Redactie

De spelcomputerversie van het actierollenspel Diablo 3 wordt geen versimpeld spel. De game wordt hier en daar aangepast, maar moet zich kwalitatief kunnen meten met andere spellen van Blizzard Entertainment. Dat zei operationeel directeur Paul Sams in een interview met het tijdschrift Computer and Videogames.

"Uiteindelijk moet het een leuk spel worden dat logisch aanvoelt voor een spelcomputer", zei Sams tegen het tijdschrift. Volgens de operationeel directeur wordt het spel niet om commerciële redenen voor de spelcomputers gemaakt. Het gamebedrijf doet het alleen omdat 'het spel past bij een spelcomputer'.

In het verleden zijn spellen voor Blizzard onder meer verschenen op de Nintendo 64 en PlayStation. Enkele jaren geleden moest het actieavontuur Starcraft: Ghost uitkomen voor onder meer de Xbox en de Gamecube. Dit spel werd geschrapt omdat het niet aan de kwaliteitseisen van Blizzard voldeed.

Diablo 3 zou het eerste spel van de gamegigant zijn voor de PlayStation 3 en Xbox 360. Omdat Blizzard niet heeft aangegeven voor welke spelcomputers het actierollenspel gemaakt wordt, behoort een versie voor de Wii U ook nog tot de mogelijkheden.


Geen concessies voor Diablo 3 op spelcomputer