Motivatiefilmpje hielp Ajax mede aan overwinning

Niels (DerMeister)

Een motivatiefilmpje met onder meer basketballer Michael Jordan, een winnende wielrenner en beelden van het kampioenschap van vorig jaar hielpen Ajax mede aan de overwinning tegen PSV. De Eindhovenaren werden gisteren eenvoudig met 2-0 aan de kant gezet in de Amsterdam ArenA.

De videoanalist maakte op aanraden van De Boer een motivatiefilmpje. "Met beelden van het kampioenschap van vorig jaar, Michael Jordan en een winnende wielrenner", aldus Ismaïl Aissati tegenover De Telegraaf. Aissati wist gisteren op prachtige wijze de 1-0 te scoren tegen zijn voormalige club.

Ook trainer Frank de Boer gaf uitleg over het filmpje: "De hoogtepunten van het titelfeest waren bedoeld om te laten zien dat de spirit om te winnen uit jezelf en uit het team moet komen. De videoanalist vraagt me wekelijks of hij een motivatiefilmpje moet maken en eigenlijk maak ik er nooit gebruik van."

"Tenzij iets me zegt dat ik het wel moet doen. Het is een kwestie van gevoel", legde De Boer verder uit. "Eigenlijk heb ik het vorig jaar alleen voor de kampioenswedstrijd tegen FC Twente gedaan en nu dus tegen PSV."