Vettel gefrustreerd na aanrijding met Karthikeyan

Peterselieman

Regerend Formule 1-wereldkampioen Sebastian Vettel eindigde tot frustratie van hemzelf vandaag als elfde in de Grand Prix van Maleisië. De Duitser worstelde het hele weekend op Sepang met zijn Red Bull, maar lag in de race tot vierde, tot hij een lekke band opliep na een aanrijding met de HRT van Narian Karthikeyan.

Vettel had al eerder problemen doordat hij niet kon communiceren met zijn team. "Ik verloor het radiocontact met het team en dat maakt het bij deze omstandigheden zeer moeilijk om te volgen wat er allemaal gebeurt. Ik heb niettemin mijn best gedaan en lag nog even vierde, maar wat me daarna overkwam, was echt bijzonder frustrerend. Sommige rijders moeten echt wat beter om zich heen kijken."

De Red Bull-coureur moest met een lekke band naar de pits en kwam uiteindelijk ondanks het verzoek van het team om te stoppen als elfde over de meet. De reden voor dit verzoek was de linkerachterrem die door een beschadigde koeling te heet was geworden. "Na het incident met Karthikeyan waren er wat problemen met de auto, maar ik was vastberaden om aan de finish te komen, ook al zaten punten er niet meer in voor me. Voor het incident met de HRT ging het nog redelijk goed, dus ik baal echt flink van dat moment."