Van Veldhoven blij met Malki

Boris (borisz)

Sanharib Malki maakte tijdens de 3-1 overwinning van Roda JC op Vitesse zijn 21e competitiedoelpunt van het seizoen. Coach Harm van Veldhoven is tevreden. Na zijn doelpunt tegen Vitesse is de Syriër (tien goals in de drie seizoenen hiervoor) nog maar twee doelpunten verwijderd van het clubrecord van Dick Nanninga (1976-'77) en John eriksen (1976-'77). Zij eindigden allebei op 23 treffers.

''Als tegenstander van Malki slaap je slecht'', lachte zijn trainer Harm van Veldhoven na afloop, in gesprek met NUsport. ''Je ziet hem zelfs in je dromen nog voorbij vliegen. Zijn batterij blijft draaien. Als hij omvalt, is hij binnen vijf seconden alweer vertrokken. Hij blijft negentig minuten lang pompen. Met Mads Junker vormt hij ook een prima tandem in onze aanval.''

Junker maakte tegen zijn oude werkgever z'n zesde goal. De Deen was de twee voorgaande seizoenen telkens 20 treffers of meer. Dit jaar is die rol weggelegd voor Malki, maar wordt vooral de samenwerking tussen De Deen en de Syriër geroemd.