Meerderheid F1-teams tekent nieuw Concorde Agreement

Peterselieman

Volgens Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft in Maleisië een meerderheid van de F1-teams de nieuwe Concorde Agreement getekend. De nieuwe afspraken zullen van 2013 tot en met 2020 gaan lopen.

"Het doet me deugd te kunnen melden dat we met een meerderheid van de huidige Formule 1-teams, waaronder Ferrari, McLaren en Red Bull, een commercieel akkoord hebben bereikt over de voorwaarden voor voortzetting van de competitie in de Formule 1 na het verstrijken van de huidige Concorde Agreement aan het eind van het jaar," zei Ecclestone.

Vorige week werd er in Australië al gesproken over Ferrari en Red Bull die een nieuw akkoord zouden hebben getekend. Nu is bekend geworden dat Ferrari, Red Bull, McLaren, Lotus, Force India, Sauber en Toro Rosso hun krabbel gezet hebben. Met Williams, Caterham, Marussia en HRT moet nog onderhandeld worden.

Opvallende afwezige op de lijst is Mercedes dat naar verluidt niet blij is met was Ecclestone dat team geboden heeft. Het steekt het vierde topteam op de grid dat geen van de topteams hetzelfde contract aangeboden heeft gekregen. Gezien de historie en de wisselende namen van de renstal is het team hierdoor in het nadeel. Mercedes wil voorlopig nog niet op de kwestie reageren.