R. Koeman: "Niet eenvoudiger geworden"

donroyco

Ronald Koeman heeft de doelstelling van zijn ploeg Feyenoord naar boven bijgesteld. Reden hiervoor was de halve finale in de KNVB Beker tussen AZ en Heracles Almelo. Omdat Heracles Almelo ten koste van AZ de finale van de KNVB Beker bereikte, spelen de Almeloërs volgend seizoen wellicht Europees voetbal.

Alleen als PSV de KNVB Beker wint en vervolgens niet bij de eerste twee in de Eredivisie eindigt, geeft plaats vijf recht op direct Europees voetbal. Tijdens de winterstop ga Koeman aan dat Feyenoord dit seizoen een plek in de top vijf in gedachten heeft. Door de recente ontwikkelingen heeft Koeman deze doelstelling bijgesteld naar een plek in de top vier, meldt het Algemeen Dagblad.

"Dus is het er niet gemakkelijker op geworden", zegt Koeman. "Ik heb mijn spelers verteld dat wij dus minimaal vierde moeten worden. Nee, dat verandert niets aan onze strijdwijze. Ik denk ook dat het mogelijk is, want andere elftallen zijn niet veel beter dan dit Feyenoord."

"Het staat allemaal zo dicht bij elkaar. Maar dat neemt niet weg dat ik liever een andere bekerfinale had gezien. Dat had het voor ons iets eenvoudiger gemaakt."