Vertonghen verwacht sterk PSV

Peterselieman

Ajax-speler Jan Vertonghen verwacht zondag een zware wedstrijd tegen PSV. "Zij hebben gewoon heel goede spelers, dat weet iedereen", zegt de Belgische verdediger tegen Novum. De Amsterdammers verdedigen zondag om 16.30 uur een voorsprong van een punt op de club uit Eindhoven. "Na het weekeinde zullen de kaarten weer anders zijn geschud en kunnen we weer een ander oordeel vellen."

Na twee forse competitienederlagen en het ontslag van trainer Fred Rutten, wist PSV afgelopen weekeinde met 5-1 te winnen van directe concurrent sc Heerenveen. Van onderschatting is volgens Vertonghen geen sprake. "We zullen honderd procent moeten zijn om te winnen, misschien wel meer dan honderd procent. Het zat even tegen bij ze, maar Ajax - PSV is een wedstrijd op zich."

Dries Mertens, landgenoot van Vertonghen, steekt bij PSV de laatste wedstrijden in een goede vorm. "Na een mindere periode komt hij nu weer bovendrijven. Maar wij hebben Ricardo van Rhijn als rechtsback, hij doet het fantastisch en heb er alle vertrouwen in."

De aanvoerder van Ajax had niet gedacht dat Feyenoord nog zo lang zou meespelen om de titel. "Ik dacht dat het tussen PSV, Ajax, AZ en FC Twente zou gaan, maar Feyenoord doet nu ook gewoon mee."


Jan Vertonghen verwacht sterk PSV (Foto: Novum)