Alle PVV-fracties behalve Noord-Holland loyaal

ChipsZak.

Ook de senaatsfractie van de PVV en de PVV-fractie in het Europees Parlement staan als een man achter Geert Wilders. Woensdagmiddag verstuurden de PVV-fracties van alle provincies behalve Noord-Holland een gezamenlijk persbericht waarin ze verklaarden Wilders te blijven steunen. Ook de fracties van de PVV in de gemeenteraden van Almere en Den Haag blijven loyaal aan Wilders.

"De fractie schaart zich volmondig achter de missie, de koers en de standpunten van de PVV en Geert Wilders", verklaarde fractievoorzitter in de Eerste Kamer Machiel de Graaf. "Ons heldere en duidelijke PVV-geluid zal in de Eerste Kamer blijven klinken, nu en in de toekomst."

Eerder zei fractieleider van de PVV in Overijssel Edgar Mulder: "Wij zijn volbloed PVV'ers en blijven trouw aan de partij." Hij deed een beroep op de PVV-Statenleden in Noord-Holland, die woensdagavond vergaderen over de vraag of zij loyaal blijven aan de PVV of aan hun fractieleider Hero Brinkman. "Als zij ook volbloed PVV'ers zijn, kunnen ze dat vanavond bewijzen", zegt Mulder.

De Statenfractie in Noord-Holland vergadert woensdagavond vanaf 20.00 uur over of zij loyaal blijven aan Geert Wilders of aan de dinsdag opgestapte Hero Brinkman. Brinkman is fractievoorzitter van de PVV in Noord-Holland.