Mildere straf Gertjan Verbeek in beroep

Frank (franklop)

Gertjan Verbeek is door de commissie van beroep van de KNVB voor twee wedstrijden geschorst, waarvan een voorwaardelijk. De trainer van AZ moet boeten voor zijn kritiek richting de arbitrage in de competitiewedstrijd van 3 maart tegen Heracles Almelo. Dat is een lagere straf dan Verbeek eerder van de tuchtcommissie kreeg.

Verbeek was tegen de straf van de tuchtcommissie van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, in beroep gegaan. Met behulp van een 3D-animatie toonde hij aan dat hij niet tegen de vierde official is aangelopen. Wel wordt het de trainer aangerekend zijn onvrede over een arbitrale beslissing in woord en gebaar kenbaar te hebben gemaakt.

Voor Verbeek was het aanvechten van de schorsing een principekwestie. Hij noemde vierde official Jochem Kamphuis een leugenaar. Op aanwijzingen van de vierde man werd de coach in de met 3-1 gewonnen wedstrijd door scheidsrechter Ruud Bossen naar de tribune gestuurd.

De schorsing van Verbeek gaat direct in. Hij zit daardoor donderdag tijdens de halve finale van de KNVB Beker op de tribune. Dan is opnieuw Heracles de tegenstander.