[DFB Pokal] Dortmund via taai Greuther Fürth naar finale

Peterselieman

Borussia Dortmund heeft dinsdag met veel moeite de finale van de DFB Pokal bereikt. Op bezoek bij SpVgg Greuther Fürth won de koploper in de Bundesliga pas vier seconden voor het einde van de verlenging van de koploper van de Tweede Bundesliga: 1-0. Ilkay Gündogan scoorde toen de enige treffer nadat er in de reguliere speeltijd niet was gescoord en werd onmiddellijk bedolven onder zijn ploeggenoten.

In Fürth was Dortmund duidelijk beter, maar de ploeg liet te veel kansen onbenut. Dat was mede te danken aan sterk verdedigend werk van de thuisploeg dat zich had ingegraven en probeerde er met snelle counters uit te komen. Pas aan het einde van de wedstrijd werd de ploeg gevaarlijk. Terwijl alles wat Fürth was al aan strafschoppen dacht, viel de beslissing alsnog aan de andere kant.

Woensdag wordt de tegenstander van Dortmund bekend. Dan neemt Borussia Mönchengladbach, de nummer drie van de Bundesliga, het in eigen huis op tegen nummer twee Bayern München. De eindstrijd van het Duitse bekertoernooi wordt op 12 mei in Berlijn gespeeld.


Dortmund via taai Greuther Fürth naar finale (Foto: Novum)