Scorsese maakt film over drugsverslaafde effectenhandelaar

dekatophetspek

Martin Scorsese gaat voor de vijfde keer met Leonardo DiCaprio een film maken. Het tweetal gaat samenwerken voor het drama The Wolf of Wall Street. Iets meer dan een jaar geleden werd de film al genoemd als Scorsese's opvolger voor diens hitfilm Hugo, maar de regisseur stapte in mei vorig jaar uit het project.

Via Deadline vernemen we dat Scorsese toch op de regiestoel plaats zal nemen. De opnames van The Wolf On Wall Street zullen vanaf augustus plaatsvinden in New York. De film is gebaseerd op de memoires van Jordan Belfort, een drugsverslaafde effectenhandelaar wiens leven voornamelijk uit feesten bestond. Belfort werd in 1989 opgepakt voor fraude en witwas praktijken en zat een straf van 22 maanden uit.

Het scenario voor The Wolf On Wall Street is geschreven door Terrence Winter, die we ook kennen van de serie Boardwalk Empire. Scorsese is momenteel ook bezig met de film Silence, over de vervolging van twee Jezuïtische priesters in het Japanse rijk van de zeventiende eeuw. Beide films zullen in 2013 op het witte doek verschijnen.