Räikkönen: "Was in 2010 in Formule 1 gebleven"

Peterselieman

Kimi Räikkönen zou in 2010 gewoon in de Formule 1 zijn gebleven als Ferrari zijn contract niet had afgekocht. Dit heeft de Fin laten weten aan de Times of India. The Iceman reed in de afgelopen twee jaren rally's en was vorig jaar actief in de NASCAR. Nu is hij terug in de Formule 1 bij het Lotus F1 Team.

"Ik was helemaal niet van plan om de sport te verlaten. Ik had immers nog een contract voor 2010," zei de wereldkampioen van 2007 die bij Ferrari vervangen werd door Fernando Alonso. Vaak werd er getwijfeld aan zijn motivatie, maar de 32-jarige Fin bezweert dat dit nooit een probleem is geweest. "Sinds mijn debuut in de Formule 1 heb ik altijd de voorkeur gegeven aan de tijd in de auto boven al het andere dat in de paddock gebeurt. Dat is niet veranderd."

Räikkönen is nu onderdak bij Lotus en mag buiten de F1-races om voorlopig niet zijn andere passie, rallyrijden oppakken. "Het is normaal voor een Formule 1-team om alles uit te gaan sluiten. Het is jammer wat er vorig jaar met Robert Kubica is gebeurd ..., maar zelfs toen stond het al in de contracten. Misschien kan er in de toekomst iets meer als ik goede resultaten behaal. Ik hou er nog steeds van en dit jaar had ik het er bij kunnen doen als ik gewild had. Het is een goede training en het is leuk."