Mourinho hoopt op finale tegen Chelsea

Niels (DerMeister)

Real Madrid plaatste zich woensdag voor de kwartfinale van de Champions League door de return tegen CSKA Moskou met 4-1 te winnen. Coach José Mourinho is benieuwd naar de loting en hoopt in ieder geval zijn oude werkgever Chelsea niet te treffen in de volgende ronde van het toernooi.

"Het is moeilijk onder woorden te brengen hoeveel ik van de club Chelsea houd", zegt de Portugees. "Als we ze al in de kwart- of halve finale krijgen, wordt dat een hele zware kluif. Maar het liefst zie ik ze natuurlijk pas terug in de finale. Ik ben in ieder geval wel blij dat ze door zijn."

Na de zege op CSKA was Mourinho lovend over zijn sterspelers Cristiano Ronaldo en Kaká. "Ronaldo is ongelofelijk. Je zou denken dat hij het aantal goals van vorig seizoen niet kan overtreffen, maar hij is nu van een nog hoger niveau."

"Kaká speelde een zeer goede wedstrijd. Hoewel hij met zijn spel bij AC Milan misschien ooit het meest imponeerde, heeft hij nooit harder gewerkt dan tegen CSKA. Hij verricht fantastisch werk voor de ploeg en het is daarom ook volkomen logisch dat hij niet langer dan 75 minuten voluit kan gaan", aldus Mourinho.