Vettel: "Geen zorgen om betrouwbaarheid"

Frank (franklop)

Na de laatste tests in Barcelona rezen er grote twijfels over de betrouwbaarheid van de Red Bull RB8, de wagen waar Sebastian Vettel zijn derde wereldtitel op een rij moet behalen. De Duitser zelf ontkent dat er problemen zijn met de wagen van het Oostenrijkse team.

“Natuurlijk hadden we graag wat meer gereden op de laatste dag, maar de auto is echt niet onbetrouwbaar", zei Vettel over het geringe aantal kilometers wat hij met zijn wagen kon maken in de Spaanse stad. "Het ziet er allemaal erger uit dan het is. Wanneer er in de winter een probleem is, of we werken helemaal de verkeerde kant op, dan kun je uit voorzorg beter stoppen.”

“Het nakijken van de auto duurt daarna lang. Dat gaat ten koste van de tijd die we op de baan kunnen doorbrengen, maar het is zoals het is. We hadden graag wat meer ronden gereden, maar de problemen hebben we altijd snel op weten te lossen. Het is alleen niet altijd mogelijk dat direct weer te laten zien. Het is elk jaar weer hetzelfde, bij de ontwikkeling van de auto’s worden de grenzen opgezocht, zeker als de reglementen nagenoeg hetzelfde blijven. Soms gaat er dan wel eens iets kapot.”

Vettel weet niet wat hij van de tegenstand kan verwachten komend seizoen. "Je weet niet wat er gaat gebeuren, het zou ook saai zijn als dat wel zo was. Ik denk dat de helft van de aanwezige mensen hier in Melbourne er dan niet zou zijn. Dat is ook het mooie aan de sport. Zeker dit jaar is alles nog ongewis. De teams zitten dichter bij elkaar dan ooit. Misschien dat er ook wel enkele verrassingen tussen zitten."