McClaren: "Beginfase goed doorkomen"

Sjors (Sj0rSz)

FC Twente heeft nog alle kansen om zich voor de kwartfinales van de Europa League te plaatsen. Vorige week werd met een gelukje 1-0 gewonnen van Schalke 04, maar trainer Steve McClaren rekent morgen op een ander team.

"In een sfeervol stadion met alle thuissupporters erachter zal het een moeilijke wedstrijd worden", blikte McClaren vooruit. "We moeten erop vertrouwen dat we scoren. Daarnaast zullen we goed moeten verdedigen. Als we dat weten te bewerkstelligen kunnen we de volgende ronde halen. Van groot belang is dat we daarbij de eerste twintig minuten goed doorkomen."

Naast McClaren was ook verdediger Peter Wisgerhof tijdens de persconferentie aanwezig. "Dat we in Enschede met 1-0 gewonnen hebben is geen garantie voor succes", keek de aanvoerder terug. "Het is een goede uitgangspositie, maar ik denk dat we hier moeten scoren om door te gaan."

Wisgerhof wordt zeer waarschijnlijk aan Klaas-Jan Huntelaar, die het doel met regelmaat weet te vinden, gekoppeld. "Klaas-Jan is het type spits dat je de hele wedstrijd in de gaten moet houden. Elk kansje dat hij krijgt kan een doelpunt zijn. Dat betekent voor ons dat we 100% geconcentreerd zullen moeten zijn."