Ajax wil contracten vijf spelers verlengen

Peterselieman

Ajax wil graag de contracten van een vijftal spelers verlengen. De Amsterdammers willen graag Toby Alderweireld, Ricardo van Rhijn, Miralem Sulejmani, Kenneth Vermeer en Nicolai Boilesen behouden. Over de aflopende verbintenissen van Dmitri Bulykin en Nicolas Lodeiro is nog niets bekend.

Het contract van Alderweireld loopt pas medio 2014 af, maar de Belgische verdediger liet al eerder weten open te staan voor een verlenging. "Ik heb hier nog genoeg te leren. Het zou dom zijn om nu al weg te gaan. Daar is het nog veel te vroeg voor en je moet de juiste leeftijd hebben. Ik ben pas 22. Ik heb wel eens gezegd, dat ik de route die Thomas Vermaelen heeft afgelegd ideaal vind. Thomas speelde zes seizoenen in Ajax 1 en vertrok pas in 2009 naar Arsenal," zei hij al eerder in het Belgische Passie voor Voetbal.

De 20-jarige Van Rhijn heeft bij Ajax een aflopend contract, maar de Amsterdammers willen het graag verlengen. De verdediger speelde zich afgelopen weken als vervanger van de geblesseerde Gregory van der Wiel in de kijker. Omdat laatstgenoemde naar Valencia lijkt te vertrekken moet Van Rhijn zijn opvolger worden bij de formatie van coach Frank de Boer.