Renault richt zich op 2014-motor

Peterselieman

Renault richt zich bij de bouw van de Formule 1-motoren al bijna helemaal op het seizoen 2014. Dan wordt in de F1 de 1,6 liter V6 turbomotor geïntroduceerd die de huidige 2,4 liter V8 zal gaan vervangen.

"Zeventig procent van het werk gaat naar de nieuwe motor. Volgend jaar wordt dat honderd procent," zei Renault-motorsportbaas Jean-Francois Caubet tegen Auto Bild. Hij zei dat bij de bouw van de motor het Kinetic Energy Recovery System een belangrijke rol zal spelen. "Dat is een integraal onderdeel van de nieuwe motor. In 2014 leveren we niet alleen de motor aan Red Bull, maar de volledige aandrijflijn."

Het ontwikkelen van de nieuwe motor zal naar verwachting vijftig miljoen euro gaan kosten. Aan de huidige motor zal in ieder geval weinig meer veranderd worden. Omdat de ontwikkeling van de motoren verboden is, mag alleen onder het mom van betrouwbaarheid ingegrepen worden of als een motor te ver achter loopt op de concurrenten. Renault levert momenteel motoren aan Caterham, Lotus F1 Team, Red Bull Racing en Williams.