Toch groot dancefeest Amsterdam op Koninginnedag

Redactie

Op Koninginnedag wordt in Amsterdam toch een groot dancefeest gehouden. Vijf organisaties staken de koppen bij elkaar en komen met het Qdayfestival, dat rond het Olympisch Stadion wordt gevierd.

"Ons standpunt is dat er in ieder geval op Koninginnedag dance geprogrammeerd moet blijven", zegt Jasper Goossen van het Qdayfestival tegen AT5. De gemeente Amsterdam maakte eerder bekend dat het geen grote dancefeesten meer wil in de binnenstad, waarna locaties buiten het centrum werden aangewezen.

Verschillende organisaties, waaronder Valtifest en GirlsLoveDJs, richtten de Koninklijke Nederlandse Partybond op. "We proberen het gevoel van het Marie Heinekenplein, waar we normaal zaten, na te bootsen", aldus Goossen. "En ik denk dat we daar wel dicht bij in de buurt komen."

Eind januari werd bekend dat het Koninginnedagfeest van Radio 538 niet doorgaat. Het radiostation en de gemeente Amsterdam konden geen overeenstemming bereiken over hoe het evenement er uit moet zien. Traditioneel gaf Radio 538 een groot feest op het Museumplein, waar vorig jaar ruim driehonderdduizend bezoekers op af kwamen.