Alonso: "Moeten nog veel werk verzetten"

Frank (franklop)

Aankomend weekend start in Melbourne het nieuwe Formule 1-seizoen. Na een teleurstellend 2011 hoopt Ferrari op een beter seizoen, maar de verhalen vanuit Italië zijn niet positief. Coureur Fernando Alonso beseft dat het team weer een moeilijke start zal hebben.

"Het is duidelijk dat we nog veel werk moeten verzetten om de F2012 te begrijpen en verbeteren en dat ik mijn rijstijl aan de nieuwe auto, het verdwijnen van de geblazen diffusor en voor 2012 toch weer gewijzigde Pirelli-banden moet aanpassen", aldus de Spanjaard op de website van de Italiaanse formatie.

"We weten inmiddels wel allemaal welke kant we op moeten met het verder ontwikkelen van de F2012, dus dat is in ieder geval alvast een stap in de goede richting. Het wordt waarschijnlijk eerst even flink doorbijten en een kwestie van de tanden op elkaar houden."

Het zal volgens de tweevoudig wereldkampioen dan ook vooral een kwestie van geduld hebben zijn. "We moeten komend seizoen hoe dan ook kalm blijven en alles stap voor stap bekijken. In Melbourne zullen we een eerste indruk opdoen van de onderlinge verhoudingen, maar pas na de eerste reeks overzeese races kun je echt een duidelijk beeld vormen. Pas als we dat hebben gedaan, kunnen we doelen gaan stellen voor later in het seizoen."