Kickstarter voor Wasteland 2 van start

Yaron Elmaliah (Noray)

Het succes van Doublefines Kickstarter-avontuur heeft ontwikkelaar Brian Fargo op het idee gezet om zijn eigen campagne te beginnen om een vervolg te maken op Wasteland, een RPG uit 1988 en voorloper van Fallout. Fargo hoopt $900,000 binnen te halen met behulp van de crowdfunding-website. Het project staat nu al op een slordige anderhalve ton.

Wasteland was een isometrische RPG met morele keuzes en tactische squad-combat, zoals Fargo het beschrijft. Na Wasteland richtte Fargo Interplay op, en met Fallout maakte het bedrijf een spiritueel vervolg op Wasteland, waar ze de rechten niet meer voor hadden. Sindsdien heeft Fargo geen succes gehad bij de uitgevers met het idee voor Wasteland 2, dus zoekt hij nu zijn geluk bij de fans.

Het doel van het project is om een game te maken in dezelfde stijl als zijn voorganger. Als de $900.000 bereikt wordt zal Fargo uit eigen zak $100.000 bijschieten, en als het project meer geld ophaalt zal de game groter en uitgebreider worden.

Op de Kickstarter-pagina kun je meer lezen over de doelen van Wasteland 2 en de verschillende beloningen die tegenover financiële steun staan.