Van Koningsbrugge speelt Snorro de Gemaskerde Held

dekatophetspek

Jeroen van Koningsbrugge gaat de hoofdrol spelen in Snorro de Gemaskerde Held.
De Nederlandse familiekomedie is een parodie op de bekende schermende held Zorro, naar een idee van Pieter Kramer, die ook de regie voert. Dat laat producent Independent Films dinsdag weten.

De 38-jarige acteur, presentator en cabaretier is momenteel druk bezig met paardrijlessen om straks in Spanje, waar de film zal worden opgenomen, zijn personage gestalte te kunnen geven. "Paardrijden is een onverwacht feestje en straks krijg ik ook nog schermles", zegt Van Koningsbrugge. "Ik hoop snel in Spanje alles echt te kunnen doen!"

In Snorro de Gemaskerde Held wordt het dorpje Burrito overheerst door de wrede El Commandante en zijn soldaten. De enige hoop voor de bevolking rust in Snorro, die met zijn hyperactieve paard Wervelwind en een scherpe degen het onrecht bestrijdt.

Als hij zijn masker afzet, is Snorro, die eigenlijk Don Jose heet en bekendstaat als Don Watje, echter helemaal geen held. Tot overmaat van ramp is de schone Conchita ook nog eens verliefd op Snorro, maar moet ze van Don Jose niets hebben.

Snorro de Gemaskerde Held, naar een scenario van Don Duyns en geproduceerd door Alain de Levita, verschijnt volgend jaar in de Nederlandse bioscopen.


Van Koningsbrugge speelt Snorro de Gemaskerde Held (Foto: Novum)