Gambia ligt op ramkoers met FIFA

André

De regering van Gambia geeft geen gehoor aan een ultimatum van de FIFA. Het Afrikaanse land lijkt nog altijd vastbesloten om een nieuw bestuur van de voetbalbond te installeren. De wereldvoetbalbond dreigt Gambia te schorsen. Overheidsinmenging in voetbalzaken wordt door de FIFA niet getolereerd.

De Gambiaanse sportminister hief de voetbalbond eerder deze maand op na een 2-1 thuisnederlaag tegen Algerije in een kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup van volgend jaar. Het ministerie richtte vervolgens een tijdelijke commissie op en stuurt volgende week een gezant naar Zwitserland om daar de FIFA te overtuigen dat een nieuwgekozen bestuur van de voetbalbond noodzakelijk is.

De FIFA liet eerder al weten dat 'geen enkele door de overheid geïnstalleerde interim-commissie wordt erkend'. De wereldvoetbalbond bespreekt de situatie later deze week en heeft al gedreigd met sancties.

Als Gambia geschorst wordt, kan geen enkel nationaal team nog internationale wedstrijden spelen. Ook clubs en scheidsrechters uit het land worden dan uit internationale competities geweerd.