Howard vindt studio voor The Dark Tower

dekatophetspek

Ron Howard is met Warner Bros in verregaande onderhandelingen om zijn droomproject The Dark Tower te verfilmen. De regisseur wil de film nog steeds opnemen met Javier Bardem als revolverheld Roland Deschain, schrijft het Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

De 58-jarige Howard kondigde in 2010 aan van de boekenreeks The Dark Tower van Stephen King drie films te maken en een tv-serie. Hij werkt nu met Warner Bros aan een deal voor de eerste film. Mogelijk gaat de Amerikaanse betaalzender HBO, een zusterbedrijf van Warner Bros, de tv-serie maken.

De naam van Bardem circuleerde eerder ook voor de rol. De Spaanse acteur werkt momenteel aan de opnamen van de Bondfilm Skyfall, waarin hij een schurk speelt.

Warner Bros wil wel dat scenarist Akiva Goldsman zijn scenario voor het eerste deel van The Dark Tower herschrijft. Howard zou de film begin volgend jaar opnemen. De Amerikaanse regisseur was lange tijd met Universal in gesprek om zowel de drie films als de tv-serie te financieren. De filmmaatschappij zou de trilogie te duur vinden en trok zich vorig jaar juli terug.

In The Dark Tower gaat Descahin, de laatste in de orde van 'gunslingers' op zoek naar een duistere toren die het middelpunt zou zijn van diverse universums. In het verhaal kruisen diverse genres als fantasy, horror en western elkaar. King beschouwt zijn boekenserie waarin als zijn magnum opus. Het achtste deel komt dit jaar uit.


Howard vindt studio voor The Dark Tower (Foto: Novum)