Van Raaij: "Ontslag Rutten onvermijdelijk"

Peterselieman

Voormalig PSV-voorzitter Harry van Raaij vindt het ontslag van trainer Fred Rutten onvermijdelijk. Wel vraagt hij zich af of het vertrek van de oefenmeester een oplossing is.

"Ik denk dat Fred de beslissing van de directie om het tij proberen te keren ook begrijpt," begint Van Raaij die vermoedt dat directeur Tiny Sanders en manager Marcel Brands het lastig vonden om het besluit te moeten nemen. "Het probleem was dat de overige leden van de technische staf en spelers aan hen rapporteerden en iedereen volledig achter Rutten stond. Als er een vertrouwensbreuk tussen de groep en trainer is, wordt een ontslag veel makkelijker."

Van Raaij twijfelt of Rutten wel verantwoordelijk was voor de problemen en wijst hierbij in de richting van Brands. "Natuurlijk moet je concluderen dat het gezien de kwaliteiten van de selectie qua resultaten niet goed ging. Maar persoonlijk ben ik niet voor een constructie met een td. Wie is er verantwoordelijk voor de samenstelling van de groep? Een technisch manager werkt belemmerend, heeft een stevige vinger in de pap bij het aantrekken van spelers, maar blijft bij problemen bijna altijd buiten schot. Ik had destijds het geluk dat ik alles in één hand kon leggen bij Guus Hiddink. Het maakte de lijnen korter en de verantwoordelijkheid duidelijk."