Notch maakt zich zorgen om succes Minecraft

Markus Persson, ook bekend als Notch, vreest dat hij nooit meer het succes van Minecraft zal kunnen evenaren met zijn volgende projecten. Hij is bang dat elke game waar hij aan zal werken leeg en nutteloos aan zal voelen, in vergelijking met Minecraft. Deze uitspraken deed hij op het GDC.

"It's a bit strange because of the narrative - we have the big hit up front and just try to replicate it - it becomes a bit sad. You make a huge hit and then you sit around making smaller games - it's a sad narrative." Persson werkt op dit moment aan enkele hobbyprojecten, maar het is nog niet bekend wat de opvolger van Minecraft zal worden. Hij zou graag een spel willen maken dat zich afspeelt in de ruimte, vergelijkbaar met het spel Elite, maar met focus op de persoonlijkheid van het ruimteschip. Hij voegde wel toe dat hij niet geïnteresseerd is in het maken van vreemde, diepzinnige games. "I don't want to go weird, I just want to make fun games."

Daarnaast zei Persson dat hij nu nog geniet van de aandacht van al zijn fans en het leuk vind om herkend te worden. Toch lijkt het hem wel wat om helemaal opnieuw te beginnen. "That would be fun. I love talking to Minecraft players so I wouldn't want to just disappear but it would be fun to start over anonymously."