Linda de Mol voelt druk Gooische Vrouwen 2

Redactie

Linda de Mol voelt dagelijks de druk om een vervolg te maken op de film Gooische Vrouwen. "Er gaat geen dag voorbij zonder dat iemand me op de schouder tikt en zegt: we vonden de serie zo geweldig en we vinden het zo jammer dat het afgelopen is", zegt ze voor de camera van Novum Nieuws bij de uitreiking van de Rembrandt Awards.

Gooische Vrouwen won maandagavond een Rembrandt voor beste film. Een vervolg op de succesvolle komedie zit nog niet in de planning. "Wat we allemaal niet willen is een deel twee dat minder is dan deel één", zegt De Mol, die de tv-serie bedacht waarop de film is gebaseerd. "In 99 procent van de gevallen vind ik dat wel het geval."

De kans op een tweede Gooische Vrouwen-film lijkt dan ook klein, maar De Mol zet de deur op een kleine kier. "Tenzij we ooit het gouden idee hebben, waarvan we allemaal roepen 'ja, maar dit is zo ontzettend leuk, dit moeten we echt doen', gaat het echt niet meer gebeuren."

Gooische Vrouwen lokte vorig jaar meer dan een miljoen Nederlanders naar de bioscopen. De komedie behaalde daarmee de diamanten filmstatus.