Materazzi: "Dit Inter is niet om aan te zien"

Wessenator

Marco Materazzi betreurt het ten zeerste dat Internazionale dit seizoen niet kan imponeren in de Italiaanse Serie A. Hij vreest voor het missen van Champions League-voetbal.

De oud-verdediger speelde jarenlang in het shirt van Inter. Het doet hem pijn dat de grootmacht op dit moment op de zevende plaats staat in de Italiaanse competitie. "Dit Inter is niet om aan te zien. Als dinsdag Marseille kan worden verslagen, is het nog makkelijker om de Champions League te winnen dan plaatsing ervoor af te dwingen."

Volgens Materazzi zijn de wanprestaties van Inter vooral te wijten aan de dure miskopen die sportdirecteur Marco Branca de afgelopen jaren deed. "Het is een misvatting geweest dat Alvarez de nieuwe Kaka is, Castaignos de nieuwe Henry is en Jonathan de nieuwe Maicon is."

Inter stond zeven wedstrijden achtereen zonder zege. Tegen Chievo Verona werd afgelopen vrijdag pas weer een zege geboekt. Dinsdag staat het Champions League-treffen met Olympique Marseille op het programma in de zestiende finales.