Interesse VS in Achtste-Groepers Huilen Niet

Redactie

Het Amerikaanse Echo Lake Entertainment wil een remake maken van de Nederlandse familiefilm Achtste-Groepers Huilen Niet. De productiemaatschappij is bekend van onder meer de films Dreamland en La Ciudad. Ook Noorwegen heeft interesse getoond in een remake. Dat maakten de producenten maandag bekend.

De film van regisseur Dennis Bots wordt momenteel gepresenteerd op de internationale filmmarkt in Guadalajara, Mexico. Ook is de film geselecteerd voor het Toronto International Film Festival. Ook de Nederlandse familiefilms De Avonturen van Pim en Pom en Dolfje Weerwolfje behoren tot de selectie van het Canadese festival.

Achtste-Groepers Huilen Niet, gebaseerd op het gelijknamige boek van Jacques Vriens, gaat over de 8-jarige Ankie die vanwege een ziekte niet mee kan doen met het schoolvoetbaltoernooi. Uiteindelijk bedenkt zelfs Joep, die voetbal niets voor meisjes vindt, een plan om haar toch mee te kunnen laten genieten.

De film ging in Nederland op 15 februari in première en behaalde al na elf dagen de gouden status voor honderdduizend bezoekers. Inmiddels hebben ruim tweehonderdduizend mensen de film gezien.


Interesse VS in Achtste-Groepers Huilen Niet (Foto: Novum)