Zoon Quaid vreest reputatieschade door filmdebuut

Redactie

Jack Quaid is bang dat hij door zijn acteerdebuut in The Hunger Games gehaat wordt. "Toen ik gecast werd, kreeg ik te horen dat mensen op straat op me zouden spugen", zegt de zoon van acteurs Meg Ryan en Dennis Quaid in het Amerikaanse tijdschrift Interview Magazine.

Quaid speelt Marvel in de fantasyfilm, een speerwerper die deelnemers aan een sadistisch spel te grazen moet nemen. "Ik doe een klein en schattig persoon iets verschrikkelijks aan. Kort daarop word ik finaal afgerost en krijg ik een koekje van eigen deeg." De jonge acteur kan voorlopig nog gewoon over straat, want de film gaat pas eind maart in première.

De 19-jarige Quaid wil net als zijn ouders carrière maken als acteur en volgt een theateropleiding in New York. "Ik ben mijn hele leven al op filmsets, maar dit was de eerste keer dat ik voor de camera stond en niet in een stoel zat met een zak snoep", zegt Quaid die hoopt vaker voor de camera te acteren. "Het was een nieuwe ervaring. Heel raar, maar wel heel leuk."

The Hunger Games is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van de Amerikaanse auteur Suzanne Collins. Het speelt zich af in het postapocalyptische Panem. Uit iedere staat moeten een jongen en een meisje tegen elkaar vechten tot de dood.


Zoon Quaid vreest reputatieschade door filmdebuut (Foto: Novum)