Acteur Ian Turpie overleden

dekatophetspek

De Australische acteur Ian Turpie is gisteren overleden. Turps was bij veel Australiërs bekend van de tv-show The New Price Is Right die hij van 1981 tot 1989 presenteerde. De 68-jarige acteur overleed aan de gevolgen van kanker.

Ian Bruce Turpie wordt geboren op 6 november 1943 in Ferntree Gully, Victoria. Als Turps 10 jaar oud is gaat hij een opleiding volgen aan de Hector Crawford Drama School en begint zijn loopbaan als kindacteur voor radio en tv producties. Als hij 16 is gaat Turpie met een toneelgezelschap op tournee door Australië waarbij hij op de planken te zien is in toneelstukken als Peter Pan, Auntie Mame en Bye Bye Birdie.

In 1964 worden Turpie's muzikale talenten ook erkent en vervangt hij Johnny O'Keefe als presentator van het populaire jongerenprogramma Sing Sing Sing. In 1965 is Turpie in Funny Things Happen Down Under te zien samen met de debuterende Olivia Newton-John met wie hij nog een korte tijd een relatie heeft. Turpie is aan het einde van de negentiger jaren op het witte doek te zien in onder meer Heaven's Burning (1997) en Somewhere in the Darkness (1999). Zijn laatste filmrol was in de kortfilm Cheeky Boy uit 2011.

Turpie was meer dan 35 jaar getrouwd met zijn vrouw Jan. Hij had drie kinderen en drie kleinkinderen.