Koeman: "De aanvallers minder dominant"

Frank (franklop)

Feyenoord liet zondag in eigen huis twee punten liggen tegen FC Utrecht. Het duel bevatte genoegen leerpunten volgens Ronald Koeman. Otman Bakkal opende vroeg de score voor Feyenoord, maar Utrecht kwam na rust langszij via Cedric van der Gun. De Domstedelingen kregen na de tweede gele kaart van Miquel Nelom nog kansen om de wedstrijd te winnen.

"We moeten duels beter gaan lezen. Onze aanvallers waren wel minder dominant dan in de afgelopen wedstrijden", zei Koeman op de clubsite van Feyenoord. "Zelfs dan moet je een wedstrijd als deze eerder beslissen. We hebben helaas nagelaten om door te drukken. De laatste minuten schreeuwde het publiek ons naar voren en gingen wij alleen maar lange ballen naar voren spelen. Dat zijn momenten waar wij van moeten leren. We hebben moeite met wedstrijden te lezen en ik denk ook dat we daarom gelijk hebben gespeeld."

John Guidetti was dit seizoen vaak de reddende engel voor Feyenoord, maar de Zweed wist het net niet te vinden. "Het gaat te ver om te zeggen dat hij in een vormcrisis verkeert", zei Koeman tegen RTV Rijnmond. "Ik vond hem niet scherp en fris ogen, dat kan een keer. Alle aanvallers hadden het vandaag moeilijk. Ondanks dat hebben we toch drie á vier goede kansen gehad."