McClaren: ''Hopelijk leren we hiervan''

Frank (franklop)

FC Twente leed zondag een dure nederlaag bij NEC (3-1). Steve McClaren beseft dat in dit soort duels drie punten moeten worden gepakt. "Dit zijn de belangrijke wedstrijden, maar we hebben het laten liggen."

"We speelden niet goed en verloren verdiend van NEC", was McClaren helder na afloop van de wedstrijd in Nijmegen. FC Twente had nagelaten te profiteren van de nederlaag die PSV opliep bij NAC Breda.

"Er ging vandaag heel veel mis", vervolgde McClaren. "Niet alleen op het middenveld. NEC domineerde het duel en wij konden daar niet op reageren. Iedereen was heel erg lovend over ons, maar vandaag bleek dat dit dus niet terecht was. Na een Europees duel moeten we er in het weekend ook staan. Dat was niet het geval, helaas gebeurt dit soort dingen in het voetbal. Hopelijk leren we hiervan", aldus de Brit.

FC Twente werd als gevolg van de nederlaag gepasseerd op de ranglijst door Ajax. De Amsterdammers hebben nu één punt meer, maar Twente heeft nog wel een uitwedstrijd tegen De Graafschap tegoed.