[Upd] Manolev en Ramos mede-recordhouder gele kaarten

donroyco

PSV-back Stanislav Manolev heeft in de Eredivisie een negatief record geëvenaard. Met zijn tiende en elfde gele kaart, tegen NAC Breda, schaart hij zich in een bijzonder rijtje. Manolev, die na zijn twee gele kaarten al in de 42ste minuut door scheidsrechter Danny Makkelie naar de kleedkamer werd gestuurd, komt met elf gele kaarten in een select gezelschap van in totaal vijf spelers.

Het lukte Raymond Atteveld (in 1994/95 namens Roda JC), Barry van Galen (1998/99, AZ), Aleksandar Rankovic (2003/04, Vitesse), Jorge Acuña (2005/06, RBC Roosendaal) en Mihai Nesu (2008/09, FC Utrecht) als enige spelers in de Eredivisiehistorie om ook zoveel gele kaarten in één seizoen te pakken, weet Infostrada Sports.

Update 17.28 uur
Guy Ramos, verdediger van RKC, pakte in het duel met Ajax ook zijn elfde gele kaart van het seizoen. Daarmee voegt hij zich, samen met Manolev eerder op de dag, in het illustere rijtje van spelers met elf gele kaarten. Nog nooit eerder pakte een speler in één seizoen meer dan een elftal gele prenten.