Westra: "Toch even teleurgesteld, maar ben super blij"

Frank (franklop)

Lieuwe Westra deed vandaag een poging om in extremis de eindzege van Parijs - Nice binnen te halen. Halverwege de klimtijdrit leek het alsof hij Bradley Wiggins nog van de troon kon stoten, maar de Brit bleek op de finish twee seconden sneller. De Vacansoleilrenner was desondanks blij met zijn resultaat.

"Ik was toch wel even teleurgesteld na de finish", zei Westra tegen de NOS. "Het besef is er nog niet helemaal, maar het is ongelofelijk. Vooraf had ik getekend voor een podiumplaats. Ik verlies hier van Wiggins die al jaren meedoet voor de prijzen, tweede is dan echt super."

"Ik was vol vertrokken en kon zo wat voorsprong pakken. Het laatste stuk was wat vlakker, wat in het voordeel was van Wiggins. In de laatste bocht liet ik nog iets liggen, maar de sterkste heeft hier gewonnen. Ik ben er toch super blij mee, heb laten zien dat ik in orde ben."

Westra is blij dat zijn ploeg hem de ruimte geeft zich verder te ontwikkelen. "Vorig jaar was ik bij vlagen ook goed berg op, maar kon nooit meedoen om het klassement omdat we er altijd vroeg invlogen. Nu krijg ik de ruimte van de ploeg om me rustig te houden en me te concentreren op het klassement. We hebben als ploeg een goed resultaat geboekt en daar hebben we hard voor gewerkt."