Shorttrackers veroveren zilver op WK

Boris (borisz)

De Nederlandse shorttrackers hebben zondag op de slotdag van de wereldkampioenschappen in Shanghai zilver veroverd op de aflossing. De ploeg bestaande uit Sjinkie Knegt, Niels Kerstholt, Daan Breeuwsma en Freek van der Wart moesten in de finale alleen titelverdediger Canada laten voorgaan. Zuid-Korea werd derde op drie duizendsten van een seconde, Japan eindigde als vierde. 

De Nederlanders, dit seizoen al Europees kampioen zijn geworden, gingen in de eindstrijd voor goud. Bang voor de concurrentie waren ze niet. De race was tot het slot spannend. Canada won in 6.42,570. Nederland zat er met 6.42,626 direct achter, met voor het oog amper verschil met Zuid-Korea (6.42,629). Japan zat er wat verder achter.

''Een hele goede race'', jubelde bondscoach Jeroen Otter. ''Met een superfinish.'' Bij de vrouwen ging de relaytitel naar gastland China, voor de Verenigde Staten en Zuid-Korea. De Nederlandse vrouwen, vorig jaar goed voor zilver op de WK, werden in de halve eindstrijd uitgeschakeld. De oranjedames werden zesde.