Huistra: "Je kan zeggen dat het crisis is"

Boris (borisz)

In de eigen Euroborg bleek FC Groningen niet opgewassen tegen Vitesse, dat met 1-3 wist te winnen. Coach Pieter Huistra maakt zich zorgen over de huidige situatie.


Gedurende de persconferentie erkende de coach van de Groningers dat er sprake is van een lastige situatie. "Ja, je kan zeggen dat het crisis is", aldus de bevestiging van Huistra. In de loop van de wedstrijd maakten de supporters van Groningen middels fluitconcerten reeds kenbaar dat er grote ontevredenheid heerst.

Sinds de winterstop zijn de prestaties van Groningen ver beneden de maat. De Trots van het Noorden verloor maar liefst zes van de acht duels. "Het vertrouwen ontbreekt daarom en vertrouwen is belangrijk. Zeker in de Eredivisie, waar de pleogen elkaar weinig ontlopen", zo meldt Huistra. "Natuurlijk doet dit pijn, maar ik vertrouw ook nog in het elftal. De komende uitwedstrijden tegen FC Utrecht en Excelsior worden heel belangrijk."

Groningen bezet momenteel de negende plaats op de ranglijst. Mocht RKC Waalwijk zondag voor een stunt zorgen in Amsterdam, dan zakt de ploeg van Huistra naar het rechterrijtje.