Knegt zesde op WK-shorttrack

Boris (borisz)

Sjinkie Knegt is in het algemeen klassement als zesde geëindigd bij de WK shorttrack in Shanghai. De Europees kampioen eindigde zondag in de afsluitende superfinale over 3000 meter ook als zesde. De winst op de individuele slotafstand was voor de Zuid-Koreaan Yoon-Gy Kwak, die ook de wereldtitel mee naar huis nam.

In het eindklassement was het zilver voor de Zuid-Koreaan Jinkyu Noh, brons ging naar de Canadees Olivier Jean. Knegt had als doel voor Shanghai een klassering in de top 8 van de wereld. Hij haalde op de 1500 en 500 meter de eindstrijd, voldoende om zich voor de grote finale te plaatsen.

Niels Kerstholt reed een goede 1000 meter, maar slaagde er niet in de eindstrijd te bereiken. Hij werd uiteindelijk negende. In het WK-klassement eindigde de Utrechter als 12de. 

Jorien ter Mors en Annita van Doorn speelden geen rol van betekenis op de slotdag. Op de 1000 werden beide dames uitgeschakeld op de 1000m. Ter Mors eindigde als 13de op de afstand, Van Doorn als 19de. In het WK-klassement was Ter Mors de beste met de 16e plaats, Van Doorn werd 19de.