[Six Nations] Wales in de race voor Grand Slam, Ierland verslaat Schotland

Boris (borisz)

Wales heeft ook zijn vierde duel in het zeslandentoernooi gewonnen. In Cardiff werd Italië met 24-3 verslagen. Het duel om de Centenary Quaich tussen Ierland en Schotland werd gewonnen door de Ieren met 32-14.

Italië hield de eerste helft goed stand.  Bij rust stond het 9-3 voor Wales door strafschoppen van Leigh Halfpenny en Mauro Bergamasco. Na de rust werd het krachtsverschil wel duidelijk Jamie Roberts en Alex Cuthbert scoorden beiden een try. Mede door een conversie en nog een strafschop kwam de eindstand van 24-3 op het bord te staan. 

Schotland kwam op voorsprong door twee strafschoppen van Greig Laidlaw. Al snel daarna kreeg Donnacha Ryan de bal, die gaf de bal af aan Peter O'Mahony en Rory Best mocht de bal achter de achterlijn neerleggen. Vlak voor rust volgden er nog twee try's twee voor Ierland en één voor Schotland. Het was 22-14 bij rust. 

Ierland ging door waar het mee gebleven was. Tommy Bowe krijgt de bal van Jonathan Sexton. Het enige wat Bowe hoefte te doen was de bal op de achterlijn te drukken. Dat deed hij, echter de scheidsrechter riep de hulp in van de videoscheidsrechter en die keurde de try vanwege de bal te lang vasthouden in een tackle. 

Na een uur spelen was er een botsing tussen Andrew Trimble en Lee Jones. De spelers botsen met de hoofden na elkaar. Jones moest met een een nekbrace worden afgevoerd. Ierland besluit vier minuten voor tijd met een try van McFadden. De Ieren winnen met 32-14. 

Morgen komen Frankrijk en Engeland nog in actie. Als Frankrijk wint dan zullen Frankrijk en Wales volgende week strijden om de titel. Als Engeland wint dan is Wales al kampioen zonder te spelen.