Uitlating Hiddema over pistool heeft geen consequenties

Harry

De deken van de Orde van Advocaten in Maastricht ziet er geen brood in om een verdere actie tegen advocaat Theo Hiddema te ondernemen.

De raadsman die zou hebben gezegd dat mensen zichzelf met een wapen moeten kunnen verdedigen, heeft volgens deken Eduard Prickartz 'geen oproep gedaan tot onrechtmatig wapenbezit en er zijn ook geen klachten over hem binnengekomen'.

De strafpleiter die vorige week was uitgenodigd op een besloten bijeenkomst voor ondernemers, sprak onder meer over de brute overvalmethodes in de grensstreek door MOE-landers. Hij antwoordde daar volgens Prickartz op vragen uit het publiek dat hij het in bepaalde situaties prettig zou hebben gevonden als hij een pistool op zak zou hebben.

Prickartz die vindt dat ook advocaten recht hebben op een vrije uiting van hun mening, zegt dat een tuchtrechter daar net zo over zou denken.

Na de ondernemersbijeenkomst schoof Hiddema aan in het programma Pauw & Witteman. Daar zei hij: "Als u in de bedstede ligt en u hoort wat rumoer, dan bent u de klos als u geen pistool heeft. Heeft u er wel een, dan kunt u tenminste vanaf een zekere afstand het ongenode bezoek te weer staan.