Wenger: "Geruchten Van Persie niet te stoppen"

donroyco

Arsène Wenger begrijpt dat de uitstekende prestaties van Robin van Persie niet onopgemerkt blijven door Europese topclubs. Deze week verscheen het bericht dat Manchester City serieuze belangstelling heeft voor de Nederlander, die dit seizoen in totaal maar liefst 32 doelpunten maakte.

Het contract van Van Persie loopt na dit seizoen nog één jaar door, maar de spits heeft nog geen aanstalten gemaakt om in te gaan op contractverlenging. Mede daardoor zijn de geruchten over een vertrek uit Londen snel op gang gekomen. Wenger vertrouwt er echter op dat Van Persie Arsenal niet zal verlaten. "Ik kan de speculaties rondom Van Persie niet stoppen. In een ideale wereld had ik dat misschien gekund, maar het stoort me aan de andere kant ook weer niet heel erg."

"Robin is de leider van onze club en ik wil even benadrukken dat hij nog niet aan het einde van zijn contract zit. Dat is namelijk pas in 2013 het geval. Dus laat iedereen zijn werk doen en focus je daarop. Van Persie doet dat zelf heel erg goed", zo laat de Fransman weten aan diverse Engelse media.