Glee brengt eerbetoon aan Whitney Houston

Redactie

Glee draagt een aflevering op aan Whitney Houston. In de aflevering zingen de acteurs acht liedjes van de op 11 februari overleden zangeres. Dat vertelt een ingewijde aan entertainmentzender E!.

Volgens de ingewijde worden Houstons nummers in de aflevering gebruikt terwijl een paar personages uit de school waar de serie plaatsvindt vaarwel zeggen. "Whitney's muziek wordt gebruikt om afscheid te nemen en om haar te bedanken voor haar muziek", zegt de bron.

Glee-actrice Lea Michele liet al op Twitter weten dat ze blij is met het eerbetoon, ook al wilde ze nog niet zeggen aan wie de aflevering wordt opgedragen. "Een heel speciaal eerbetoon aan een van de beste zangeressen van de wereld." Wanneer de aflevering wordt uitgezonden, is nog niet bekend.

Vorige maand ontstond er per toeval al een ode aan de zangeres. Toen zong Glee-actrice Amber Riley Houstons hit I Will Always Love You. Deze aflevering was voor haar overlijden al opgenomen en werd na het nieuws van haar dood aan Houston opgedragen.

Het is niet de eerste keer dat Glee een aflevering aan een artiest wijdt. Zo werden eerder thema-uitzendingen gemaakt rond Madonna, Lady Gaga, Britney Spears en Michael Jackson. Ook werden er in een aflevering alleen nummers van het album Rumours van Fleetwood Mac gebruikt.