De Heineken Ontvoering verkocht aan VS

Redactie

De Nederlandse speelfilm De Heineken Ontvoering is deze week verkocht aan de Verenigde Staten en komt daar in het najaar in de bioscoop. Dat maakte distributeur A-Film vrijdag bekend. Eerder werd de film over de ontvoering van biermagnaat Alfred Heineken al aan het Verenigd Koninkrijk en Ierland verkocht.

De Heineken Ontvoering wordt in het Nederlands vertoond met Engelse ondertiteling. De film trok in Nederland al ruim 350.000 bezoekers.

De Heineken Ontvoering vertelt het waargebeurde verhaal van de ontvoering van topman Alfred Heineken in 1983 door vier voor hem onbekende mannen. De film laat de machtsstrijd zien tussen een van 's werelds succesvolste zakenmannen en zijn ontvoerders. Na zijn vrijlating laat Heineken het er echter niet bij zitten en opent hij een grootse klopjacht op de vier mannen.

Rutger Hauer is te zien in de hoofdrol van Heineken. Teun Kuilboer, Gijs Naber, Reinout Scholten van Aschat en Korneel Evers spelen zijn ontvoerders. De film is sinds 8 maart verkrijgbaar op dvd, blu-ray en video on demand.

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries gaf vorig jaar te kennen dat hij met zijn eigen Amerikaanse verfilming van het verhaal over de ontvoering van Heineken bezig is.