[WK 2014] Australië loot Japan in finaleronde

Boris (borisz)

In Maleisië heeft de loting voor de finaleronde van de WK-kwalificatie plaatsgevonden. Zuid-Korea werd aan Iran gekoppeld en Australië zal het op moeten nemen tegen Japan. 

Bij Zuid-Korea en Iran zitten ook Oezbekistan, Qatar en Libanon in de groep. De andere groep wordt aangevuld door Irak, Jordanië en Oman. Er zal een volledige competitie worden gespeeld tussen juni 2012 en juni 2013. De groepswinnaar's en de nummers twee gaan rechtstreeks naar het WK. De nummers drie van iedere groep mogen het onderling uitmaken wie het vijfde ticket krijgt. 

De verliezer van de playoffs heeft nog een kans, deze zal moeten spelen tegen de winnaar van Oceanië om alsnog naar Brazilië te mogen afreizen. Opvallende afwezigen bij de laatste tien zijn onder andere Noord-Korea en Saudi-Arabië. Noord-Korea haalde nog het WK in 2010, maar het land moest nu de meerdere erkennen in Oezbekistan en Japan. Frank Rijkaard lukte het niet om met Saudi-Arabië om Australië en Oman te verslaan. Ook Bahrein en Verenigde Arabische Emiraten zijn er niet bij. Deze landen haalden vier jaar geleden wel de finaleronde. Nieuw in de finaleronde zijn Oman, Jordanië, Libanon en Irak. 

Loting 

Groep A Groep B
Zuid-Korea Australië
Iran Japan
Oezbekistan Irak
Qatar Jordanië
Libanon Oman