Valve gaat nog geen console maken

Pheno

Valve Software gaat geen gamingconsole in de nabije toekomstmaken en geeft aan dat de verschillende geruchten rondom de onbestaande console ze ook niet op ideeën heeft gebracht.

"We zijn bezig met het klaarstomen van de Steam Big Picture Mode UI, dus we bouwen apparaten om dat erop te testen", zegt Valve marketing director Doug Lombardi, verwijzend naar een nieuwe Steam-interface die gaat zorgen dat de online gaming service goed bruikbaar wordt voor mensen die Steam-spellen willen spelen op een pc die aangesloten is op een televisie. "We zijn ook bezig met een aantal verschillende experimenten met biometrische feedback en dat soort dingen, die we hebben vrij uitgebreid hebben besproken."

Hij voegt toe: "Aan al die dingen werken we, maar het is een lange weg voordat Valve enige vorm van hardware gaat verschepen."

Lombardi weigerde te zeggen dat Valve helemaal niet bezig is met een console. Op de vraag "Wat je zegt is, dat er absoluut niets komt binnen afzienbare termijn, niets op GDC of E3, maar je sluit niet uit dat de mogelijkheid bestaat dat op een dag Valve hardware zou kunnen verkopen", gaf Lombardi een "juist."