Vita enthousiast ontvangen in Amerika

Pheno

De Amerikaanse lancering van de PlaySstation Vita werd beantwoord met "overweldigende enthousiasme" van gamers geeft Patrick Seybold, SCEA-baas van de afdeling Corporate Communications, aan. De Vita heeft volgens hem een "uitzonderlijk" omzet in de VS gegenereerd.

"Na maanden van wachten zag de Amerikaanse lancering van PlayStation Vita overweldigende enthousiasme bij gamers, wat resulteert in uitzonderlijke hardware-, software- en randapparatuurverkoop", zei hij.

Seybold geeft echter geen cijfers van de Amerikaanse omzet of verkopen. In plaats daarvan wijst hij op de reeds aangekondigde wereldwijde verkoop van 1,2 miljoen sinds de lancering van Vita in Japan in december 2011.

"De klanttevredenheid is zeer hoog en dat zal zo blijven als gamers de lange line-up van toptitels kunnen krijgen die gebruik maken van de unieke eigenschappen van de PlayStation Vita, waaronder cross-platform spelen met de PlayStation 3", gaat Seybold verder.

Vorige week gaf analist Nicholas Parker aan dat de Vita 61.000 stuks verkocht had tijdens de Britse lancering. Indien dat cijfer juist is, heeft de Vita aanzienlijk minder eenheden verkocht dan zijn voorganger, de PSP, die 185.000 eenheden verkocht tijdens de lancering in 2005 in het Verenigd Koninkrijk. Dat record staat nog steeds. Verkoopcijfers van de Vita in Nederland zijn ook nog niet bekend.