Kramer: "Seizoen duurt te lang"

Peterselieman

Schaatser Sven Kramer vindt dat het seizoen te lang duurt. Dit weekend staat de wereldbekerfinale in Berlijn op het programma en pas over twee weken is het WK afstanden in Heerenveen. Voor de TVM-rijder een uitkomst, maar voor andere schaatsers hoogstwaarschijnlijk niet.

"Voor mij duurt het seizoen nog een paar races, maar stuk voor stuk zijn ze belangrijk. De eerste in de serie staat morgenmiddag op het programma, hier in Berlijn tijdens de World Cupfinale. Op de vijf kilometer moet ik me nog zien te kwalificeren voor de WK afstanden, over twee weken in Heerenveen," zei Kramer in een column op Telesport. "Ik heb geloot tegen Havard Bökko en dat is in ieder geval een goede tegenstander. Na mij rijden Bob de Jong en Jorrit Bergsma tegen elkaar. Duidelijk is wel dat ik er vol voor zal moeten rijden, maar dat was ik sowieso al van plan."

"Tussen de World Cupfinale en de WK afstanden zit nog een 'schaatsloos' weekeinde. Het komt mij persoonlijk goed uit, maar ik denk dat het voor het schaatsen beter was geweest wanneer beide evenementen dichter op elkaar hadden gezeten. Straks is het bijna april en zijn wij nog aan het schaatsen. Dat is niet goed, het seizoen zou wat mij betreft wat korter mogen."