Nieuw logo voor Universal

Borizzz

In 2012 viert Universal zijn honderdste verjaardag, een mijlpaal die herdacht wordt met een één jaar durende viering die de rijke filmgeschiedenis van de filmstudio in de kijker zet. De inspiratie wordt gehaald uit de enorm rijke en gevarieerde verzameling van Universal-films, waarvan er verschillende in de loop van dit jaar een speciale behandeling krijgen.

Op 30 april 1912 diende de Universal Film Manufacturing Company de aanvraagakte voor de oprichting van een naamloze vennootschap in bij de staat New York. In 1915 werd vervolgens Universal City, 's werelds grootste voorziening voor filmproductie, voor geopend verklaard. Honderd jaar lang gold Universal als thuishaven voor enkele grote cineasten aller tijden, zoals Alfred Hitchkock, Steven Spielberg, Robert Zemeckis, Ron Howard en Peter Jackson. De studio heeft films gemaakt die miljoenen mensen diep geraakt hebben.

Een belangrijk onderdeel van dit honderdjarig bestaan is ongetwijfeld de restauratie van dertien van de populairste films van de studio, waaronder To Kill a Mockingbird, All Quiet on the Western Front, Jaws, The Sting, Out of Africa, Frankenstein en Schindler's List. Op 28 maart zal om te beginnen To Kill a Mockingbird opnieuw worden uitgebracht die dan ook voor het eerst op Blu-ray zal verschijnen.

Universal zal verder uitpakken met een opgefriste versie van het bewegende filmlogo. Dit logo zal voor het eerst te zien zijn bij de bioscooppremière van Dr. Seuss' The Lorax.

Bekijk hieronder het oude en nieuwe logo.

Oud logo Universal

Nieuw logo Universal