[EL] Uitslag FC Twente - Schalke 04

Niels (DerMeister)

Vanavond stond de eerste wedstrijd tussen FC Twente en Schalke 04 in de achtste finales van de Europa League op het programma. De Tukkers wonnen de eerste ontmoeting met de Duitse ploeg met 1-0. Luuk de Jong wist een penalty, die hij zelf op discutabele wijze in de schoot geworpen kreeg, te benutten.

In de beginfase deelden beide ploegen elkaar een aantal kleine speldenprikjes uit. Pas halverwege de eerste helft viel de eerste grote kans te noteren. Jermaine Jenas miste, knullig balverlies van Wout Brama, echter van dichtbij. Aan de andere kant werden kopballetjes van Luuk de Jong en Nacer Chadli eenvoudig gekeerd. Leroy Fer liet een prachtige pass van Chadli in kansrijke positie van zijn voet schieten.

De tweede helft begon hetzelfde als de eerste, tot na een uur spelen het wedstrijdbeeld compleet veranderde. Luuk de Jong werd door Ola John diepgestuurd, struikelde over zijn eigen voeten en kreeg van de scheidsrechter een strafschop mee. Tot verbazing van iedereen kreeg Schalke-verdediger Matip de rode kaart. De Jong klaarde vervolgens zelf de klus door de bal snoeihard in het doel te schieten.

De Tukkers weigerden vervolgens om door te drukken en daardoor bleef het slechts 1-0 in de Grolsch Veste.

Karakteristieken:

FC Twente

1 - 0

Schalke 04

 61' L. de Jong(pen)
 
 
 Gele kaart: Janssen (FC Twente), Hildebrand, Escudero (Schalke 04)
 Rode kaart: Matip (60) (Schalke 04)
 
Stadion: Grolsch Veste, Enschede
Toeschouwers: 30.000
Arbiter: Thomson (Sch)
 
Opstelling:   Opstelling:
Mihaylov
Cornelisse
Wisgerhof
Douglas
Rosales
Janssen (Bajrami/85)
Brama
Fer
Chadli
De Jong
O. John
  Hildebrand
Uchida
K. Papadopoulos
Matip
Fuchs
Hoger
Jones
Raúl (Escudero/90)
Holtby (Moritz/90)
Obasi (Draxler/82)
Marica